2013. augusztus 26., hétfő

Halo Wars achievement guide (Megnyitási tippek, koponya és fekete doboz lelőhelyek)


A játékban 50 achievement található 1000 Gamescore értékben.

1. Meeet Seargen Forge - Secret schievement 10Gs (könnyű)
Bármely nehézségi szinten teljesítsd az első küldetést. 



2. Ice Warrirors - Secret achievement 40Gs (könnyű)
Bármely nehézségi szinten teljesítsd az első fejezetet.



3. Key to Pirth - Secret achievement 50 Gs (könnyű)
Bármely nehézségi szinten teljesítsd a második fejezetet.



4. Ugly is only Skin Deep - Secret achievement 70 Gs
(könnyű)
Bármely nehézségi szinten teljesítsd a harmadik fejezetet.



5. No Way Home? - Secret achievement 70Gs (könnyű)
Bármely nehézségi szinten teljesítsd a negyedik fejezetet.



6. Adjudicate the Arbiter 30Gs (közepes)
Teljesítsd a kampányt hősi szinten.



7. Detour the Great Journey 50Gs (nehéz)
Teljesítsd a kampányt legendás szinten.
Ehhez lásd: Halo Wars legendás szintű végigjátszás című bejegyzést.



8. Momma's Boy 5Gs (könnyű)
Teljesíts egy küldetést aranymedálra.
Az aranymedálok megszerzését lásd 12. achievement.


9. Crushed Colors - 10Gs (könnyű)
Egy már korábban teljesített küldetésed pontszámánál érj el magasabbat.

10. Mr. Punctual 15Gs (közepes)
Hősi nehézségi szinten teljesítsd az összes küldetést a kiszabott határidőn belül.
A megszabott idő, az adott küldetés értékelésének legtetején található, a sikeres teljesítés esetén, a küldetésválasztó menüben egy óra jelenik meg a képen.

11. Own Worst Enemy 20Gs (közepes)
Az összes negatív koponya bekapcsolásával teljesíts egy küldetést arany medálra, bármely nehézségi szinten.


12. Wall of Recognition 30Gs (közepes)
Szerezz aranymedált az összes kampányküldetés során egy adott nehézségi szinten.
Az elért pontszám alapján osztja a program a medálokat, az értékelő képernyőn fellelhetőek a ponthatárok. A minél magasabb pont elérése érdekében teljesíteni kell az összes mellék objektívát, törekedni kell a minél több megölt ellenséges egységre és a lehető legkisebb veszteségre, mert ennek függvénye a harci szorzó, amivel a leginkább növelhető az összegyűjtött pontszámunk. Ennél kisebb, de szintén pontnövelő hatása van a minél hamarabbi küldetés teljesítésnek.


13. Epic Grinder 40Gs (könnyű)
Egy adott nehézségi szint kampányán, összességében gyűjts 1000.000 pontot.
A pontokhoz minden újrajátszott küldetés is beleszámít.

14. Everything's Better with Bacon 5Gs (nehéz)
Gázolj el 50 Gruntot a Warthogokkal az első küldetés során.
Közepes szinten ajánlott megcsinálni, mivel itt kevesebbet sérülnek a Warthogok gázolás esetén és a gép által irányított egységek nem lövik ki előlünk egyhamar a Gruntokat. Igyekezzünk a nagy tömegekbe becsapódni és csak a Warthogokat használjuk az ellenség megölésére, gázolást követően vonjuk félre őket a Gruntoktól, hogy feltöltődjön képességük, majd támadjunk újra. Az Alfa bázis terület lerohanásakor, azon területeket célozzuk be elsőként, ahol a légicsapás leszedi előlünk az ellenséges egységeket.

15. Endless Fun 5Gs (könnyű)
Pusztítsd el az összes metán tartályt a második küldetés során.
Egyszerű a tartályok felkutatása a kisméretű térképen, amit járjunk körbe, így rábukkanunk a finomítókra és az elfogott katonákra, ezeken a helyeken fognak felbukkanni a tartályok.

16. Covenant "Hot Drop" 5Gs (könnyű)
Ölj meg 5 szövetségi egységet a híd segítségével a harmadik küldetés során.
A hídnál két tűz közé kerülnek csapataink, döntsük el melyik irányba szeretnénk csalni az ellenfelet, de legegyszerűbb ha átkelünk a hídon, amikor a szövetési egységek nyomunkban vannak, majd átérve, a túloldali konzolt használva kapcsoljuk ki a hidat, hogy lezuhanjanak. Ha nincs meg elsőre az 5 egység, kapcsoljuk vissza és próbálkozzunk újra, nem kell egyszerre az ötöt megölni, csak összességében.

17. The Real Winner 5Gs (közepes)
Mentsd meg Adamet a negyedik küldetés során.
Ez egy igen érdekes feladat, mivel Adam alaposan el van bújtatva a pályán, méghozzá abban az épületben, aminek lépcsőjén a Black Boxot is fellelhetjük. Mindjárt mellette van egy konzol aminek közelébe érve egy egységünkkel, kapcsoljuk be, majd az épületből kilépő Adamet kísérjük az egyik szállítóhajóhoz. Maga az épület közvetlenül a zöld környezetben építhető bázisunk sarkán található (lásd mellékelt kép).
18. He's Got the Jack 5Gs (könnyű)
A Spartanokkal foglalj el 6 ellenséges járművet az ötödik küldetés során.
A Spartanokat az Y gombbal utasíthatjuk az ellenséges járművek elfoglalására, ennek meglétével tereljük a járműveket olyan helyre, ahol az ellenség kilövi őket - mivel csak 3 Spartan áll rendelkezésre a játék nagy részében -, majd használjuk fel őket további jármű szerzésre.
  
19. Rhino Hugger 5Gs (könnyű)
Védd meg az összes Rhino tankot a hatodik küldetés során.
Könnyű vagy normál szint esetén a legnagyobb veszélyben, az első pontra kihelyezett Rhino lesz. Ide telepítsünk legalább egy Scorpion tankot és mellé két Wolverine légelhárítót. A második esetében elegendő egy Scorpion és egy Wolverine, míg a harmadikat védtelenül hagyhatjuk. Mielőtt a harmadik tankot a kijelölt pontra helyeznénk, csapatainkat mozgósítsuk a később felbukkanó negyedik helyre, mivel a tank elhelyezésével egy Szövetségi bázis is felbukkan a negyedik helyszínen, melyet azonnal löjjünk szét, majd tisztogassuk meg az ötödik területet és kísérjük a Rhinokat a Wolverine-ok védelme alatt helyükre.

20. Micro Manager 5Gs (közepes)
Ne lőj ki egy Scarab generátort sem a hetedik küldetés során.
Érdemes legalább normál szinten megcsinálni, ahol a generátorok több energiával rendelkeznek. Tankjainkat úgy kell irányítani, hogy elkerüljék az összes generátort, mivel azonnal tüzet nyitnak rájuk, éppen ezért ne álljunk meg sehol, hanem ügyes manőverekkel a Scarabot célozzuk be. Segítségünkre lehet a minél hamarabbi elpusztításában a MAC robbantás.

21. Ramblin' Man 5Gs (könnyű)
Az Elephantokkal képezz ki 100 gyalogost a nyolcadik küldetés során.
Kénytelenek vagyunk a kiképzett gyalogosokat a Flood általi fertőzésnek kitenni, hogy ezt a számot el tudjuk érni. Akkor érdemes erre ráállni, amikor elnyertük bázisunkat, hisz ekkor már tetemesebb pénzösszegekkel is rendelkezhetünk a folytonos képzéshez.

22. Sweet Naptime 5Gs (könnyű)
Hibernáld le egyszerre az összes kolóniát a kilencedik küldetés során.
A főellenfelet gyengítő kolóniáknak idő kell a regeneráláshoz, a lényeg, hogy mindegyikük ki legyen lőve. A terep megtisztogatását követően osszuk csoportokra seregünket, majd lőjük ki őket, hogy mindegyik egyszerre legyen hibernálva. 

23. The Procrastinator 5Gs (könnyű)
Az összes vonósugárhoz helyezz el egy Gremlint a tizedik küldetés során.
A pálya tisztogatása során térképezd fel a vonósugarak lelőhelyeit, majd mindegyikhez helyezz el egy Gremlint, amiket nem kell legyártanod, mert automatikusan kapsz egyet, minden egyes vonósugár felfedezése után. Ha a térképet a kezdő pozícióban tartjuk (bázisunkat oldalnézetből látjuk és a kiszabadítandó csapatok balra vannak) akkor az első helyszínt mindjárt bázisunk felett találjuk, majd feljebb haladva a térkép jobb sarkában még egyet lelhetünk. A harmadik vonósugár helye a térkép bal szélén lesz, a sarokból kiszabadított Elephant felett, majd kerülővel eljuthatunk a negyedikhez, ami a Spartanok alatt található.

24. Battened Down the Hatches 5Gs (közepes)
Mentsd meg az összes Airlock-ot a tizenegyedik küldetés során.
Egy légkamrát sem veszíthetünk, érdemes Hornetteket képezni, amikkel sebesen tudunk mozogni egyik helyről a másikra, a gyalogosakat pedig küldjük be a légkamrákba. Nagy segítségünkre lehetnek a lő tornyok építése és ne feledkezzünk meg a D-Pad-en elérhető területre ható javításról sem. Hornetteinket úgy tudjuk megmenteni a fertőtlenítő pajzshullám elől, hogy amikor az aktiválódik, kivonjuk őket a jobb vagy bal térkép szélre, ekkor a hajón kívülre repülnek. 

25. Handy with Tools 5Gs (közepes)
Javítsd meg a generátort kevesebb, mint 4 perc alatt a tizenkettedik küldetés során.
Ehhez rengeteg Cyclops-ra lesz szükségünk, amiket a legközelebbi két légkamrából képezzünk ki, elosztva a mennyiséget. A kiképzésük megléte utáni állomáshelyet (bal analóg karral dupla kattintás), pedig helyezzük a generátor mellé, majd odaérkezésükkor rögvest adjuk ki a javítási parancsot. Ügyeljünk a rendelkezésre álló összeg elosztására, mert a védelemhez Hawkokat kell gyártanunk, amiket vonjunk a generátor köré. A három műveletet egyszerre kell futtatni a sikerhez.

26. Beaming with Pride 5Gs (könnyű)
Pusztíts el 25 egységet a Scarabbal a tizenharmadik küldetés során.
Egy Spartannal el kell foglalni a térkép jobb felső részében levő Scarabot, majd 25 egységet elpusztítani vele.

27. Didn't Get To Second Base 5Gs (könnyű)
Ne építs második bázist a tizennegyedik küldetés során.



28. Thinkin' about My Doorbell 5Gs (könnyű)
Nyisd ki sorban a zárakat a tizenötödik küldetés során.
Nincs más feladatunk, mint szépen sorjában felnyitogatni a zárakat, amik akkor válnak elérhetővé ha kitisztítjuk a terepet mellettük. Az első zár felnyitását követően az objektíva nyíl mutatja, hogy melyik következik. Az egy párhoz tartozó zárak felnyitását követően bármelyiket választhatjuk.

29. Playin' the Field 15Gs (könnyű)
A Skirmish játékmódban nyerj csatát az összes karakterrel.



30. Gallivant around the Galaxy 25Gs (könnyű)
Nyerj csatát az összes Skirmish térképen.



31. Empire Builder 5Gs (könnyű)
Nyerj csatát az összes játékmódban.
1 az 1 ellen, 2 a 2 ellen és a 3 a 3 ellen módokban kell csatát nyerni.

32. Titan 15Gs (nehéz)
Egy Skirmish játék során szerezz 20.000 pontot.
Elég csekély a valószínűsége, hogy ezt véletlenszerűen teljesítse az ember, mert ehhez egy elhúzódó 3 a 3 elleni csata lenne szükséges humán játékosokkal szemben. A legegyszerűbb módja egy normál szintű gépi ellenféllel szemben játszani, hagyni őt építkezni és egységeket gyártani, rohamait minél hatékonyabban leverni, majd időnként a tempó gyorsítása végett rohamot indítani csupán egységei ellen. Amennyiben ügyesen tartjuk a kilőtt ellenfelek és saját veszteségeink arányát, a csata végén biztosan elnyerjük legalább az 5-ös harci szorzót. A Start gombbal bármikor megtekinthetjük pontjainkat, amit a kilőtt egységek után kapunk, a végső értékelésnél ez kerül majd felszorzásra, így előre kiszámíthatjuk meddig kell az ellenséget sakkban tartani. A koponyák bekapcsolása nem ajánlott, mert az elért plusz pontok igen csekély mennyiségűek, viszont harciszorzónk jelentősen leromlik.

33. Big AI's Scooter 10Gs (közepes)
Skirmish módban, 10 perc alatt nyerj egy csatát egy hősi szintű ellenféllel szemben.
Válasszuk a halálmenet (így azonnal minden fejlesztés renelkezésünkre áll, tetemes pénzösszeggel) játékmódot a Vérszurok (kis pálya, hamar elérhető az ellenfél, még ha terjeszkedik is) térképen, Forge őrmester karakterével (mert rendelkezik a Grizzly egységekkel). A játék megkezdésekor azonnal építsünk fel egy járműgyárat, felderítőnket a közeli védett bázishoz küldve ölessük meg a szükséges 1 egységnyi hely eléréséhez. A gyár meglétével képezzünk ki 5 Grizzlyt, majd építsünk egy barakkot, aminek segítségével további 3 Spartannal lehetünk gazdagabbak. Az egységek meglétével már a szőnyegbombázás is rendelkezésünkre fog állni, így indíthatjuk a rohamot, mely során először az ellenséges egységeket, majd a védelmi tornyokat szedjük le, utána pedig a bázist szórjuk meg kartáccsal és szőnyegbombázással, a pajzs elpusztítását követően már könnyű dolgunk van.

34. My Virtual Friends Love Me 10Gs (könnyű)
Skirmish módban nyerj egy csatát, egy 3 a 3 elleni térképen, bármely nehézségi szinten.

35. Walk-Off Winner 30Gs (közepes)
Skirmish módban a 6 választható karakter egyikének speciális képességével pusztítsd el az ellenfél utolsó egységét.
Válasszunk egy szimpatikus képességgel rendelkező karaktert, majd ezt felhasználva pusztítsuk el az ellenség utolsó egységét. (Pl. Forge őrmester esetén használjuk a szőnyegbombázást.)

36. 2 Bugs are Better Than 1 10Gs (könnyű)
Nyerj egy Skirmish csatát két Scarabbal.



37. Penny Pincher 10Gs (közepes)
Győzd le a gépi ellenfelet hősi szinten Skirmish módban, 10 vagy annál kevesebb egységgel.
Ezt egybe lehet kötni a Big AI'a Scooter című achievementtel, a megoldást lásd ott.

38. Alas, Poor Andrew Thomas 5Gs (könnyű)
Gyűjtsd be az első koponyát.
(Megoldást lásd egyel lejjebb.)

39. Graverobber 30Gs (közepes)
Gyűjtsd össze az összes koponyát.
A koponyák mindig egy adott mellék objektíva teljesítésével bukkannak fel. Az objektívák teljesítését a jobb oldalon írja ki a program, a koponyák felbukkanását és lelőhelyét a térkép is jelzi egy villogó zöld körrel.

1. küldetés: Ölj meg 100 Gruntot.
A koponya az Alfa bázison kívül bukkan fel, ahol az utolsó csoport UNSC gyalogokat szedjük fel, a kráter bal szélén.
2. küldetés: Ölj meg 20 Jackalt.
A koponya mindjárt a bázisunk területén bukkan fel nyugati oldalon.
3. küldetés: Ölj meg 45 Huntert.
Érdemes a pálya végén rágyúrni erre, amikor végtelen számban bukkannak fel Hunterek a folyosón. Itt hagyjuk hátra a két Grizzlyt, hadd lőjék ki őket, míg Forge és Anders számára biztonságos hely az építmény bejárata. A 45 Hunter meglétével induljunk visszafelé az egyik Grizzly-vel, arra a helyre ahol Forge-ot és Anderst felszedtük.
4. küldetés: Ölj meg 50 Elite katonát.
A civilek védelme során eleget portyázunk a városban, hogy meglegyen az 50 Elite megölése. A koponya egy félreeső helyen, a keleti oldal feljárójának sarkában található, a Szövetségi bázis alatt.
5. küldetés: Ölj meg 5 Wraith-ot.
Bázisunk egy kráterben fekszik, melynek bejáratánál, a nyugati oldalon, találunk egy feljárót a magasban futó pályára. Ezen felhaladva, a végében meglelhetjük a koponyát.
6. küldetés: Ölj meg 50 Bansheet
A koponya mindjárt a bázisunk melletti hangárban bukkan fel.
7. küldetés: Ölj meg 7 Locust.
A koponya az északnyugati szegletben bukkan fel, ahol egy Scarab generátor is található.
8. küldetés: Ölj meg 750 fertőzött létformát.
A koponya az egyik északi szegletben bukkan fel, lásd a kép térképén a piros kört.
9. küldetés: Ölj meg 20 Flood Stalkot (kis faszerű spóraszórók).
A koponya a bázisunk közelében, észak-keletre bukkan fel, egy lezuhant légijármű mellett, amit csak egy légi egységgel tudunk felszedni.
10. küldetés: Ölj meg 350 Swarmot (a Flood légi egysége).
Az objektíva teljesítéséhez használjunk Scorpionokat kísérő Wolverine légelhárítókat. A terület megtisztítását követően rövid idő elteltével a fészkek regenerálódnak, így visszatérve tovább gyűjthetjük a pontokat. Időnyeréshez használjuk ki a Gremlineket a vonósugaraknál (lásd The Procrastinator című achievement). A koponya a bázisunktól észak-keletre bukkan fel (lásd a térképen a piros kört).
11. küldetés: Ölj meg 100 Sentinelt.
Az őrszemek nem mások, mint azon repülő robotok, melyek az egységeinket és a fertőzötteket egyaránt támadják. Ezen a pályán amúgy is érdemes légi egységekkel dolgozni, ezekkel és a megépített lő tornyokkal - melyeket légelhárítási fejlesztéssel látunk el -, kellő számban szedhetjük le őket. A koponya a hajó északi végében, a hajó test alatt fog felbukkanni, melyet csak légi egységgel érhetünk el.
12. küldetés: Ölj meg 12 Spirit Transportot (a Szövetség légi szállító egysége).
A koponya a hajó északi végében bukkan fel, a hajótoronyban.
13. küldetés: Ölj meg 10 Flood bombázó egységet.
Amennyiben nem lenne elég heves a Flood támadás, akkor meglátogathatjuk őket azon ponton, ahol Forge és Anders pelikánját leszedték (a térkép keleti szeglete), itt tömegesen lelhetőek fel. A koponya felbukkanási helye is itt lesz, közvetlenül a földből kinövő csápos Flood szörny előtt.
14. küldetés: Ölj meg 20 Vampire légi egységet.
A koponya a második elpusztított Szövetségi bázis mellett bukkan fel az északi sarokban.
15. küldetés: Ölj meg 3 Scarabot.
Elpusztításukhoz érdemes Grizzly-ket képezni, valamint MAC robbantásunkat fejlesszük a maximális szintre. A Scarabok rövid időn belül újra lesznek gyártva ha háborítatlanul hagyjuk a Szövetségi bázisokat. Az utolsó koponya pedig az észak-keleti csücsökben bukkan fel, egy Flood telep közepén.
40. Halo Academic 15Gs (könnyű)
Nyiss meg 20 eseményt az idővonalon.
(Megoldást lásd egyel lejjebb.)


41. Halo Historian 40Gs (közepes)
Nyisd meg az összes eseményt az idővonalon.
Összesen 41 esemény vár megnyitásra az idővonalon. Az eseményeket a fekete dobozok összegyűjtésével, a Skrimish mód összes pályáján való győzelemmel, és szintén ezen mód összes  vezérével való győzelemmel lehet megnyitni. A fekete dobozok mindjárt a küldetések elején elérhetőek, nincsenek objektívához kötve.

Fekete doboz lelőhelyek:

1. küldetés: Az Alfa bázis közelében levő híd alatt található.
2. küldetés: Egészen fenn, észak-nyugaton található meg egy energiapajzs mögé zárva.
3. küldetés: Mindjárt a kiinduló pozíciónál forduljunk észak-nyugatnak, itt találunk egy mellék ösvényt, melynek végébe haladva fellelhetjük a lezuhant pelikán mellett a fekete dobozt.
4. küldetés: A zöldterületre építhető bázis mellett található, az épületnek lépcsőjén, ahol Adamet lehet kiszabadítani.
5. küldetés: A bázisunktól észak-keleti irányba haladjunk, itt egy olyan mellékútra jutunk, ahol megkerülhetjük a betonfelüljárót, a Szövetségi bázis mögé jutva. A fekete doboz a sarokban lesz elrejtve, a felüljárón látható szobor és generátor mellett.
6. küldetés: A harmadik Rhino tank elhelyezési pontján található. Légi szállítással juttassunk át egy egységet, majd induljunk el vele nyugatra, itt egy szegletben felleljük a fekete dobozt.
7. küldetés: Egy észak-keleti zugban találhatjuk meg, számos energiaforrás láda közt. Ha a keleti pályaszél mentén haladunk északnak, nem lehet eltéveszteni.
8. küldetés: A bázisunktól egyenesen déli irányban található, egy kisebb magaslaton.
9. küldetés: Pont a térkép legnyugatibb szegletében van elrejtve, a képen piros körrel van jelölve.
10. küldetés: A fekete doboz nyugatra található, a kiszabadításra váró, alulról számítva második, azaz Bravo csapat mögött.
11. küldetés: Dél-nyugati irányba, a hajó törzsén található a fekete doboz, amit csak légi egységgel lehet felszedni.
12. küldetés: A fekete doboz ugyanott található, mint az előző.
13. küldetés: Egy légi egységgel induljunk el a térkép keleti oldalán, térképezzük végig azt és rábukkanunk egy észak-keleti dombon, eléggé elszigetelt helyen.
14. küldetés: A térkép nyugati határa mentén elindulva északnak egy légi egységgel, hamar rábukkanunk a csak az említett módon elérhető dobozra.
15. küldetés: A kinyitásra váró gyűrű északi végében van elhelyezve, mindjárt az építmény lábánál.
42. Ready for the Sequel 75Gs (nehéz)
Teljesítsd a játékot 100%-ra.
A  100% eléréséhez az alábbiak teljesítése szükséges:
- vidd végig a kampányt
- szerezz mindegyik kampány küldetésben aranymedált
- gyűjtsd összes az összes koponyát
- gyűjtsd össze az összes fekete dobozt
- nyisd meg a Titan, Halo Historian, Epic Grinder, Playin' the Field, Gallivant around the Galaxy, Epire Builder és a minden egyes kampány küldetéshez tartozó 5 pontos achievementeket

43. 24 Hours of Quality 20Gs (könnyű)
Összességében tölts el 24 órát a Halo Warsszal.



44. Backscratcher 10Gs (könnyű)
Coop módban teljesítsd bármelyik kampány küldetést.



45. OMG BFF FTW 40Gs (könnyű)
Teljesítsd a teljes kampányt coop módban.



46. N00b n0 M0r3 10Gs (könnyű)
Xbox Live-on nyerj egy Skirmish meccset.



47. So Lonely at the Top 20Gs (közepes)
Nyerj egy Skirmish meccset Xbox Live-on, úgy, hogy te rendelkezel a legmagasabb pontszámmal.

48. Basically Naive 10Gs (könnyű)
Érd el a Recruit rangot Xbox Live-on.



49. Officer on Deck 30Gs (könnyű)
Érd el a Lieutenant rangot Xbox Live-on. 



50. Running the Show 50Gs (közepes)
Érd el a General rangot Xbox Live-on.



Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése