2017. október 7., szombat

Mozgókép - Kingsman: Az aranykör

Poppy az egész világra kiterjedő droghálózatot épített ki, minek köszönhetően a kábítószereken keresztül, halálos betegséget képes eljuttatni emberek millióihoz. Tervét, hogy az USA elnökét megzsarolja a különféle drogok legalizálására, hogy többet ne kelljen egy eldugott szigeten élnie, csupán a Kingsman ügynökség akadályozhatja meg, éppen ezért rakétatámadással törli el őket a föld színéről.
A Kingsman: A titkosszolgálat sikerét követően nem volt kérdéses, hogy érkezni fog egy folytatás, azok számára, akik egy könnyed popcorn mozira vágynak, ugyanis a film esetében kizárólag erről van szó, remekül példázza, hogy sikerült a teljes sztorit leírnom egy bekezdésben.
A bugyuta kerettörténet, ténylegesen csak egy keretet ad a hihetetlenebbnél hihetetlenebb akció parádénak, nem szerénykedve a földtől messze elrugaszkodott járművek és fegyverzetek felvonultatásától, hogy azok felhasználásával az ügynökök és ellenlábasaik fergeteges összecsapásokban hengereljék le a nézőket.



Kissé olyan ez a film, mintha a Mission: Impossible-t kevernék a James Bonddal, majd azt köbre emelnék.
Éppen ezért kizárólag annak ajánlható a film, aki szeretne két órára kikapcsolódni, el tudja engedni magát és átadni ennek a hihetetlen történetnek, ahol néha poénok is felbukkannak, de azok legalább mindennemű erőltetettség nélkül találnak célt. Ami viszont nem nyerte el tetszésem, hogy nagyon sok volt az üresjárat, feleslegesen erőltetve és túlzottan sok teret engedve mellékes szálaknak, néha-néha már színészileg túlerőltetve az alapból erőltetett karaktereket, szinkron terén pedig még inkább. Jót tett volna a filmnek, ha legalább 20 perccel, de inkább harminccal rövidebb lett volna, azaz a korábban említett töltelék jeleneteket kiollózzák, mert ezen a téren kissé fókuszt tévesztettek a forgatókönyvírók.
Mégis bátran ajánlom annak, aki egy látvány mozira beülne és szeretne röpke két órára jól szórakozni, mert a Kingsman: Az aranykör, ezt garantálni fogja minden hibája ellenére, de az is biztos, hogy jövő ilyenkor, már nem feltétlenül fogunk emlékezni rá. Teszi a dolgát: szórakoztat, azaz tipikus egyszer nézhető akció vígjáték, de annak jó.

Műfaj: akció vígjáték
Műsoridő: 141 perc
Debütálás: 2017.

Rendező: Matthew Vaughn
Forgatókönyv: Jane Goldman, Matthew Vaughn
Főszereplők: Taron Egerton, Julianne Moore, Mark Strong, Halle Berry, Channing Tatum, Jeff Bridges, Colin Firth, Pedro Pascal

Zerko   
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése