2017. február 11., szombat

Mozgókép - Warcraft: A kezdetek


Az orkok világa pusztulóban van, a vezérük Gul’dan által gyakorolt fel-mágiának köszönhetően, melynek segítségével megannyi dicsőséges győzelmet tudhatnak magukénak. Megmaradt világuk utolsó begyűjtött lelkeit arra használják, hogy átjárót nyissanak Azeroth birodalmába.
Az orkok felbukkanása és pusztítása sokként éri az embereket, ám ocsúdva az első döbbenetből, kardot és mágiát ragadnak, hogy szembeszálljanak a mindent maguk alá gyűrő seregekkel, és megfékezzék az átjáró újabb megnyitását, mely egyenlő lenne Azeroth végső pusztulásával.
Nem ismerem behatóan a Warcraft világát - engem csupán a stratégiai vonal érdekelt mindig is, de azzal is csupán felületesen találkoztam -, éppen ezért a Blizzard felügyeletére kell hagyatkozzak, hogy a cselekmény kánonban van a játékban szerepeltetett történettel.



Ismervén a legendás fejlesztő vállalat precizitását és az ebből kifolyólag többszöri halasztását a film végleges befejezésének, biztosra veszem, hogy egetrengető hiba nem férhetett a sztoriba, annak ellenére is, hogy hallottam egy-egy nüanszról, mely inkább a játékok rajongóinak lehet fájó pont.
Csupán azért jegyezném meg, mert a filmet ezen oldaláról nem tudom teljes mértékben megítélni, ám minden más tekintetben bátran kijelenthetem, hogy az utóbbi két év legnagyobb pozitív meglepetését jelentette számomra a Warcraft. Aprólékosan felépített forgatókönyv, lebilincselő, fordulatokban gazdag cselekmény, igényes kidolgozása a jeleneteknek, mindent precízen a helyére illesztve és hagyva bőven időt a hangulat megteremtéséhez, mely egészet nyakon öntötték látványos CG animációval. Egyedül talán ez utóbbiban tudnék hiányosságokat felróni, hisz jóval régebbi filmekben lehet részletgazdagabban kidolgozott városokat és madártávlatból „filmezett” csatajeleneteket látni.
Természetesen ez a parányi hiány közel sem ront az összképen, egy roppant pörgős, látványos, szórakoztató és lebilincselő film lett a Warcraft: A kezdetek, és éppen ezért teljesen értetlenül állok a roppant vegyes, ám összességében véve a filmet lehúzó értékelések előtt. Én, mint laikus a Warcraft univerzumban, az év egyik legjobb filmjének tartom, még annak ellenére is, hogy kimondottan nem kedvelem a CG parádéra épülő alkotásokat, de még a fantasy műfaj sem tartozik a kedvenceim közé a filmek tekintetében, de mint említettem, minden ízében a maximumot hozták ki belőle. Véleményem szerint a legjobb videojáték alapján forgatott film, ami már bőven kellett a rengeteg csalódás mellett.

Műfaj: fantasy akció
Műsoridő: 123 perc
Debütálás: 2016.

Forgatókönyv: Duncan Jones, Charles Leavitt, Chris Metzen
Rendező: Duncan Jones
Főszereplők: Travis Fimmel, Toby Kebbel, Robert Kazinsky, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper
Zerko  
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése