2016. április 15., péntek

Mozgókép - Fogságban


A Dover család vacsora látogatást tesz a szomszédságban, ám a gyerekek nehezen viselik a lakásban töltött időt, így hát a nagyobbak felügyelete mellett, sétára indulnak az utcában. Feltűnik számukra egy érdekes lakókocsi, mely a környéken parkolt le céltalan bolyongását követően. Miután közelebbről is szemügyre vették, a gyerekek visszatérnek szüleikhez, de a hosszas órák lassan telnek, miközben a szülők jól szórakoznak, így hát Anna és barátnője, haza ugrik sípjáért, gyermeki szeleburdiságból nem szólván testvéreiknek. Órák telnek el, mire a szülőknek feltűnik, hogy a lányok nem tértek vissza… és nem is fognak.
A két család teljesen összeroppan a gyerekek eltűnését követően. Nem sokkal az emberrablás után, a rendőrség rábukkan a lakókocsira és az értelmi fogyatékkal élő tulajdonosára, ám a lányoknak nyomuk sincs.



A vizsgálatot követően nincs bizonyíték Alex Jones bűnösségére, így kénytelenek a hatóságok elengedni őt, ám Keller - Anna édesapja -, képtelen beletörődni a rendőrség eredménytelenségébe, és elrabolja Alexet, hogy ha kell, erőszakkal szedje ki belőle a lányok hollétét.
Különleges, egyedi hangulattal bíró thriller, mely a hosszas, két és fél órás műsoridő ellenére is minden minutumában magában hordozza a feszültséget, nem csak fenntartva a nézőben az érdeklődést, hanem kimért tempójával, felejthetetlen alkotássá téve a számára.
Bár az ember képes megsejteni, hogy valami csavarnak kell lennie a háttérben, a nyomozás, az újabb információk, a több szálra vezető nyomok és az apa drámája, sorozatosan eltereli a néző figyelmét, hogy összekombinálja az elemeket, minek köszönhetően meglepetést tartogat a befejezés.
Kiváló, sőt, mesteri alkotás, mely életszerűségének köszönhetően, egy minden pillanatában átélhető, feszültséggel teli thriller, némi drámai kellékekkel megfűszerezve. A számos (jogosan) negatív kritikával illetett "művek" után, bátran kijelentem, hogy ilyen az igazán jó film, mely minden momentumában meg van tervezve és tökéletesen van kivitelezve. Kihagyhatatlan darab, nem csak a krimi-thriller kedvelőknek, hanem bátran ajánlom mindenkinek, aki végig kíván izgulni két és fél órát egy filmen, miközben az érdekes gondolatokat képes felvetni a nézőben.

Műfaj: thriller-dráma
Műsoridő: 153 perc
Debütálás: 2013.

Rendező: Denis Villeneuve
Forgatókönyv: Aaron Guzikowski
Főszereplők: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Paul Dano, Terrence Howard, Maria Bello, Sandra Ellis Lafferty
Zerko  
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése