2014. február 3., hétfő

The Settlers Online frissítések #2


Hosszú idő telt el azóta, hogy a Settlers Online-ról lekerült a béta logo, ám a fejlesztők mégsem ültek tétlenül a babérjaikon és számtalan újdonsággal igyekeztek bővíteni a játékot, ami tovább emeli annak színvonalát.
A legérdekesebb bővítést jelentő fejlesztést, a geológusaink és felderítőink továbbképzésének lehetősége képezi, melyet egy fastruktúrába rendezett képesség ablakban tehetünk meg a megfelelő könyvek fejében. A képességek között olyan bónuszokat lelhetünk fel, melyek megrövidítik az adott tevékenység időtartamát, különféle százalékos többletet nyújtanak, mint a nagyobb bányák, vagy egyszerre több bánya fellelhetősége a geológusok által, míg felderítőink több expert nyersanyagot képesek begyűjteni, esetleg térkép darabkát. Ehhez számos új épület került bevezetésre, ahol a különféle nyersanyagokat állíthatjuk elő, melyekből a könyvkötő műhelyben elkészíthetjük a kívánt kötetet, ami tovább erősíti emberünk képességeit. Összesen háromféle könyv áll rendelkezésre, melyek az adott szintű fejlesztéshez kapcsolódnak, ezek előállításához pedig hét új épületet kaptak a játékosok, valamint a könyvkötés műveletét gyorsító buffot.
Újdonságot jelent a térképünkön felbukkanó gyűjtögethető tárgyak (virág, madárijesztő, zászló, szekér stb.), melyekből adott darabszám jelenik meg naponta és ezek összeszedegetésével, a városházán különféle extra buffokat állíthatunk elő, melyek búzamezőinket töltik fel, termelékenységünket képesek növelni, populációnk növekedését gyorsítja, vagy gyorsabb képzést biztosítanak a katonai utánpótlás területén. A begyűjtött hozzávalók meglétével, mi magunk döntünk afelől, hogy éppen mire van szükségünk, majd pedig kikotyvasztjuk adott idő alatt a kívánt buffot.
A már korábban bevezetett küldetésablakban, ahol a fejlődésünket végigkövető feladatok állnak rendelkezésre, már a kalandokhoz kapcsolódó questekre is bukkanhatunk, mint például egy adventure teljesítése kevesebb, mint 500 Recruit katona elvesztésével.
Az előnyös menü módosítások között szerepel, az eseményekhez tartozó tárgyak átrendezése külön fülre, a városháza ablakon belül, valamint egy külön menün keresztül érhetjük el az adott esemény leírásait, vagy éppen szerver eredményeit a beállítások alatt.
Bevezetésre került a prémium tagság, ami természetesen gyémántokért vásárolható meg a shopban valamint időközönként kerül kiosztásra ünnepek alkalmával a játékosok között. Ez különféle extrákat biztosít a játékos számára, mint a plusz egy építkezési slot, plusz 50% XP és zsákmány a teljesített adventure után, 10%-kal emeli a buff időtartamát, és plusz egy napi feladatot biztosít.

A céhek immáron külön fizetőeszközzel rendelkeznek, melyekért különféle dolgokat vásárolhatnak a céhpiacon.

Számtalan új adventure került bevezetésre, friss kihívásokat emelve ezzel a játékba.
Új unikum épületek kerültek a játékba, melyek vagy az ünnepek alkalmával nyithatóak meg a begyűjtött event tárgyak fejében, vagy utólagosan a shopból gyémántokért, esetleg a piacon vásárolhatóak meg nagy mennyiségű aranypénzért, mert már a különféle buffok és tárgyak értékesítésére is lehetőség kínálkozik.
A számtalan újdonságnak, finomra csiszolásnak köszönhetően a The Settlers Online még tartalmasabb élményeket kínál a játékosok számára, mint bármikor, és a folytonosan felbukkanó események és újdonságok, mindig képesek fenntartani az érdeklődést, aminek köszönhetően továbbra is a legjobb ingyenesen játszható böngészős játéknak tartom a gazdasági menedzsment és stratégia műfaján belül. Egyetlen dolgot hiányolok még vele kapcsolatban, ami remélhetőleg hamar orvoslásra kerül, az pedig a kevésnek mondható 50 fejlődési szint, mely hosszú időre képes a fejlődés örömét biztosítani amennyiben gyémántok mellőzésével játszik az ember, ám az idő teltével ez mégis kimerül.

Kapcsolódó olvasmányok:
The Settlers Online bemutató
The Settlers Online frissítések #1

Zerko 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése