2013. július 30., kedd

Könyvmoly - Robin Cook: Mutáció


Egy gyermek születik, bensőjében súlyos titkot hordozva, melyet csak az apa ismerhet. A két szülő szeretettel telve öleli magához Kivit, a kis jövevényt, kinek szívet melengető arcán, rideg fény csillan meg szemeiben.

A fiú cseperedése során, nem titkolja különös tehetségét, két évesen profi módon sakkozik, intelligencia tesztjeinek eredményei messze kimagaslanak korosztályából, de még a felnőttek körében is. Egy dolog hibádzik csupán, képtelen az érzelmei kimutatására, ha egyáltalán rendelkezik azokkal, s szemében ott honol örökké a rideg, fagyos fény.



Ahogy telnek az évek, a családban sorra fészkelik be magukat a tragédiák, először a báty hal meg májdaganatban, rövid időn belül követi őt Kivi dadusa. Victor, a gyermek apja, egyre gyanakvóbban szemléli fiát, akinek titkával csak ő bírhat, és napról napra kezdi felismerni mekkora hibát vétett, egy szörnyet teremtett gyermeki testben.

Robin Cook-ot nem véletlenül illetik az orvosi krimik mesterének jelzőjével. Mutáció című hátborzongató regénye egy igen érdekes történetet mesél el egy különleges képességgel rendelkező gyermekről, félelmetesen feszült tempóban adagolva a történet apró részleteit. Még mikor az olvasónak csupán derengeni kezdenek a megoldás gondolatai, akkor is tagadásba lép az elképesztő fordulat végett, mely mégis annyira hihető, és napjainkban egyáltalán nem elvethető rémkép.

A Mutáció egy igen érdekes, feszültséggel teli krimi/thriller, melyet bátran ajánlok mindenkinek, aki egy cseppnyi érdeklődéssel is rendelkezik a műfajok iránt, garantáltan nem fog csalódni.


Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése