2012. szeptember 6., csütörtök

Könyvmoly - Stephani Perry: Resident Evil - A holtak városa


A Resident Evil könyvsorozat harmadik kötete, mely a videojáték második történetét dolgozza fel, szorosan nyomon követve az ottani eseményeket.


Leon S. Kennedy első munkanapjára igyekszik Racoon City -be, nem sejtvén, hogy ott pokoli lények várnak rá. A város utcáin eluralkodott az anarchia, amikor a kastély laboratóriumából a városra szabadult a T-vírus és megfertőzve a lakosokat, kannibál zombikká változtatta őket. Leon menekülése során belefut Clair Redfieldbe, aki eltűnt bátyját jött felkutatni és ketten folytatják túlélő kalandozásukat, mígnem útjaik el nem válnak és ismételten egymagukban, kell megküzdeniük a különféle mutánsokkal, melyekben egy közös van: emberi húsra fáj a foguk.

Mivel a történet szorosan követi a videojáték cselekményét (még az A és B útvonal koncepcióját is), így minden ismerős szereplő fel fog bukkanni benne, minden cselekmény a már megismert úton halad és nem tartogat sem fordulatokat, sem pedig meglepő kiegészítéseket, ami ráfért volna a kötetre, mivel az író egyszerű, száraz fogalmazása megkövetelné, hogy legalább a sztori szórakoztató legyen.

Akik ismerik a játék történetét, azok egy regény formájában újra átélhetik azt. Akik nem, azoknak pedig az egyszerű nyelvezete és lapos története nem fog sokat jelenteni, így csak azoknak lehet ajánlani, akik nagyon szeretik a játék sorozatot, de még ő számukra is jelenthet csalódást. Egy tipikusan egyszer olvasható, inkább kölcsönbe kapott, mint megvételezett könyv, mely a videojáték könyvvé adaptálódás színvonalát szerencsétlenül valósította meg.

Ismételt bizonyítéka annak, hogy ami az interaktivitás mellett jól mutat és élvezetes, azt nem lehet egy az egy arányban átültetni sem film, sem pedig könyvformába.

 Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése