2012. szeptember 3., hétfő

Comics - Aliens: Idegenek a Földön


Az emberi faj egyre szélesebb ismeretekre tesz szert az Idegenekkel kapcsolatban és elérkezettnek látja az időt ahhoz, hogy egy befogó expedíciót indítva, saját példányra tegyenek szert az univerzum leghalálosabb lényéből.
A kutatás vezetésével Wilks őrmestert bízzák meg, aki több mint tíz évvel korábban másodmagával túlélte az Alienek támadását a Perem vidéken. Most a kormány elérkezettnek látta az időt, hogy kihozva a tapasztalt katonát a börtönből, az expedíció élére állítsa. Wilks viszont nem akarja hátra hagyni az egyetlen embert, aki közel áll hozzá, így hát kiszabadítja Billiet -az árva lányt, aki túlélő társa volt- az elmegyógyintézetből és felcsempészve őt a hajóra, belevágnak utolsó nagy utazásukba.
A kormány tudta nélkül egy fegyvergyártó nagyvállalat szert tett egy idegen példányra, melyet az egyik fertőzött asztronautából nyertek ki, de hogy bebiztosítsák magukat, a létező legtökéletesebb emberi gyilkost küldik a kormányhajó nyomába, hogy konkurensüket likvidálják. 
Miközben az űrben zajlik a harc a három frakció között (a vállalat, a kormány katonái és az idegenek), a földön elszabadul a pokol egy vallási szekta támadása végett, melyet az idegent őrző kutatóközpont ellen irányítanak.
Az Aliens: Idegenek a Földön című képregény alapját az USA -ban másodikként megjelenő 1989 -as, a Bolygó neve halál című film sikerét meglovagoló Aliens: Book One képregény volt, fekete-fehér rajzaival. Az eredeti főszereplők Hicks tizedes és Newt volt, kiket a fent említett filmből ismerhettünk meg Ripley túlélő társaiként.
Mikor 1996- ban sor került a bővített (ugyanis ez már tartalmazta a legelső képregényt is, a Theory of Alien Propagation -t [1988.]) kiadásra, Steve Perry 1993 -as Idegenek a Földön című kötetének szereplőit vették alapul, hogy az összhangban legyen a Végső megoldás: Halál című filmmel, melynek megjelenése felborította a képregények történéseit. 
A magyar kiadás 1999 -ben jelent meg, de a tervezett hat füzet közül, csupán négy láthatott napvilágot, a Dark Horse magyar képviselete leállította minden képregényének további megjelentetését.
Az ötödik szám borítója, mely csupán tervezet maradt.



Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése