2012. augusztus 28., kedd

Könyvmoly - Steve Perry: Idegenek a Földön


Az emberi civilizáció legtávolabbi bástyái a Perem vidéken találhatóak, ahol folytonos a küzdelem az életben maradásért a kietlen vidéken. Wilks tizedes és Billie -az árván maradt kislány- a két túlélője a kolóniának, melyet az Idegenek lerohantak. A véres leszámolást követően csupán ketten térhettek vissza a Földre, hogy ott erőszakkal elválasztva őket egymástól, egyiküket a börtönbe, másikat pedig elmegyógyintézetbe zárják a kormány emberei.

A kormány és nagyvállalatok tagadnak bármilyen idegen létformával való találkozást, ám a háttérben azon mesterkedik a két konkurens, hogy egy élő példányt szerezzenek maguknak, hogy új, minden eddigieknél erőteljesebb fegyvereket hozzanak létre az Alienek tanulmányozásával, ehhez viszont szükség van egy emberre, aki már szembetalálkozott velük. Több mint tíz év fogságot követően Wilks -et kihozzák a börtönből, hogy vezényelje el a kormány katonákat az Idegenek frissen felfedezett szülőbolygójára.

Wilks elszántan veti bele magát az akcióba, hogy leszámoljon saját démonaival, melyeket a Peremről hozott magával lelkében, de nem hagyja hátra az éveken keresztül memóriatörlésnek és gyógyszerezéseknek kitett Billie -t sem, akit kiszabadítva börtönéből, felcsempész az űrhajóra.

Miközben útnak indulnak, mit sem sejtenek arról, hogy az egyik fegyvergyártó nagyvállalat a legtökéletesebb emberi gyilkost küldi utánuk, hogy elfoglalva a kormányhajót, szert tegyenek még egy idegen példányra, bebiztosítva magukat arra az esetre, amennyiben a korábbi szerzeményük kudarcot vallana. De ennek éppen az ellenkezője történik, a fertőzött asztronautából kinyert Idegenből királynő lesz, ami sorozatban kezdi rakni tojásait, amit egy fanatikus vallási csoport megszimatol és megtámadva a kutató bázist, utat engednek a földi pokolnak.

A regény története az 1989 -es Aliens: Book One képregény sztoriját írja át más szereplőkkel, az alapokhoz szigorúan ragaszkodva és illeszkedve az Alien univerzumhoz. A későbbiekben viszont az 1996 -os Aliens: Outbreak (Idegenek a Földön) című képregény vette át Steve Perry megváltoztatott karaktereit, hogy az kanonikus legyen a Végső megoldás: Halál című filmmel.

Meglepően lebilincselő és szórakoztató regény az Alien könyvtrilógia első fejezete, mely az idegenek elleni, a földön és űrben egyaránt vívandó háborúba kalauzolja el olvasóját. A feszes tempónak köszönhetően egy érdekes, feszültséggel teli olvasmány, mely igényesebb megjelenési formát is megérdemelt volna, ugyanis helyenkénti tördelési, nyomtatási és fordítási hibák vannak benne. Utóbbiak feledhetőek a remek élmény végett, melyet nyújtani képes, bátran ajánlom minden Alien univerzum rajongónak.

Kapcsolódó olvasmányok:
Könyvmoly - Steve Perry: Lidérces utazás 
Könyvmoly - Steve Perry és Stephani Perry: Ripley háborúja
Comics - Aliens: Idegenek a Földön 

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése