2012. augusztus 23., csütörtök

Comics - Predator: Jég és Vér


Egy idegen gép hajt végre kényszerleszállást a Szovjetunió északi területén, a fagyos Szibériában. A vadászok visszatértek a bolygóra, hogy tovább gyűjtsék trófeáikat, ám ezúttal egy teljesen más környezetben találják magukat. Találékonyságuknak köszönhetően ez nem jelent problémát, így megnyithatják az újabb vadászszezont.
Az USA felfigyel az idegen gépre és mihamarabb összetoborozza különleges egységét, melynek élére Homer Phillips -et (a Predator filmben megismert tábornok, aki Dutch Shaefernek a film elején kiadja a megbízást) és Shaefer nyomozót (Dutch Shaefer öccse) állítják, aki a korábbiakban már megvívott egy háborút az idegenekkel New York utcáin.
 
Mire az osztag Szibériába érkezik a sikeres ejtőernyős landolást követően, mindenfelé lefejezett és megnyúzott holttestek lógnak felakasztva. A nyomok az olajfúró toronyhoz vezetnek, ahol a pár órával korábbi mészárlás nyomaira bukkannak.
Röviddel a különítmény érkezését követően a szovjet erősítés is befut a toronyba, Ligacheva hadnagy, a korábbi támadások egyetlen túlélőjének vezetésével. Az ellenségeskedés kezdetét veszi a két tábor között, miközben az idegenek szabadon portyáznak és szedik tovább áldozataikat a hófödte pusztaságban. Shaefer nyomozó és Ligacheva hadnagy ketten vágnak neki a vadászok elleni küzdelemnek.
Az eredetileg 1991 -es kiadású Predator: Cold War képregény 1999 -ben látott napvilágot hazánkban Jég és Vér címen. A Predator trilógia második fejezete, közvetlen folytatása a Betondzsungelnek, melyben Shaefer nyomozó kénytelen ismét belevetni magát az idegen vadászokkal folytatott háborúba, hogy megakadályozza az idegen technológia orosz kézre való jutását, mivel csak ilyen úton kap a CIA -től információt bátyja hollétéről.
A képregény történetét és rajzait továbbra is Mark Verheidennek és Ron Randallnek köszönhetjük, akik korábban a Concrete Jungle-ben már bemutatták tehetségüket.
Az amerikai kiadású borítókat Brian Stelfreeze készítette. A sorozat a korábbiakhoz hasonlóan négy részben jelent meg, csak úgy, mint a magyar változat.
A magyar kiadás már impozánsabb külsővel rendelkezett.
A képregény érdekessége, hogy annak ellenére, hogy szorosan kapcsolódik az első Predator filmhez, ebben az egy történetben emelnek át egyedül mellékkaraktert a trilógia folyamán, Homer Phillips tábornok személyében.

A magyar kiadás sajnos nem kapott kellő érdeklődést, így az utolsó példány nem jelenhetett meg belőle.

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése